6.3

1. En astronaut på månen släpper en månsten och en fågelfväder samtidigt från samma höjd. Vilken av förmålen kommer först till marken?

svar: Månstenen och fjärden landar samtidigt på marken på månen för att det är vakum på månen.

2. Från ett högt torn släpper du en sten rakt ner. Samtidigt kastar dim kompis en sten rakt frammåt. Vilken sten kommer fortast till marken?

svar:Båda stenarna kommer samtidigt till marken. För att stenen som släpps ökar hela tiden och den som kastas har redan fartr i början och den som släppts måste öka hastigheten hela tiden tills den jobbar till marken.

3. Jesper släpper en stenkula och ett löcv samtidigt och från samma höjd. A) Vilket av föremålen kommer först till marken? B) Varför?

Svar: a) stenkulan kommer först till marken. B) Det är för att den har mest massa och att lövet har luftmottstån och flyger saktare.

4. Förklara hur luftmotstånd upkommer.

Svar: Luftmotståndet är en friktionskraft som uppkommer när någonting krockar med molylerna i luften.

5. Tre kompisar ska hoppa från ett håpptorn ner i en basäng och bestämmer sig för att göra ett litet expriment.
Tina tar ett steg över kanten och faller rakt ner i basängen. Anders tar sats och springer rakt ut. Elinor hoppar snätt uppåt. Alla lämnar kanten på hopptornet precis samtidigt. I vilken årdning kommer dom ner i basängen?

Svar: Tina och Ander kommer ner sammtidigt. Det är samma som fråga tre. Elinor kommer ner sist för det tar längre tid för att hon måste flyga i en båge.

6. När en fotbollsmålvakt sparkar ut bollen rör sig bollen i en kaströrelse. Beskriv hur bollens hastighet förändras i lodrät och vågrät rikning under den bågformliga färden. Vi bortser från luftmotståndet.

Svar: Bollens hastighet förendras om den åker lodrät än om den åker vågrät. För om den åker lodrät uppåt åker bollen längre om den har samma hastighet som den vågräta bollen.

7.Varför kan man säga att en satelit hela tiden faller utan att falla ner på jorden?

Svar:?

pendel

massa                      längd på snöre                      vinkel                       tid(sek)

100g                         41cm                                   stor                          1,76s
100g                         41cm                                   medel                       1,67s
100g                         41cm                                   liten                          1,34s

200g                         41cm                                   stor                           1,64s
200g                         41cm                                   medel                        1,52s
200g                         41cm                                   liten                           1,46s

Did you know 4.0

Den handlar om hur mycket teknollogi America använder.T.ex att nu har de flesta tv på toan.Det är mindre människor som läser tidningar och sånt.För numera hitar människor all informatinon på internet.
Jag gillade att se att människor hittar information på internet numera för det är bättre för miljön.För pappret kommer från träden så det är bättre på det viset.
Det värkar som allt stämmer i filmen.

dragnigskraften

Om det är två olika planeter med samma massa men på olika avstånd så är dragnigs kraften väldig liten. Men om planeterna är nära varandra så är dragningskraften väldigt stor.Om planeterna har väldigt lite massa och är nära varandra så är dragningskraften också väldigt liten och dte är det samma sak om dom är långt ifrån varandra.För att planeterna har lite massa.

6.2

 1.A Ett flygplan som rör sig på 10000 meters höjd och stabil hastighet kallas för likformig rörelse. B accelererad rörelse är en olikformad rörelse.
2.Medelhstigheten .
3.30 kmh
4.250m
5.125 m minuter
6. A 60 km i timmen B) 30 Km i timmen C) 100km i timmen .
7. 14 meter per sekund
8. 25 km i timmen

friktion

Det regnade på bil- banan och det gjorde så att bilen fick mycket lite friktion och det gjorde att den gled utanför banan.

tyngd,massa och dragningskraft

Massan på månen är detsamma som på jorden men tyngden är mindre för månen har mindre massa.Dragnigskraften på månen är mindre för månen har mindre massa.

tyngd punkten

Vi fick en liten bit kartong och vi skulle hitta tynd punktren på den.Vi skulle göra ett hål i den ytre biten av kartongen och sen sätta på en lod för att hitta tyngd punkten.Sen gjorde vi ett till hål och drog linjer.

RSS 2.0