Experiment med stärkelse

Material:Vi använde 4 olika sorters matprodukter(makaroner,sinka,lök och en annan sorts lök),4 olika provrör,en liten upp värmare,en stor bägare,vatten och stärkelse.
Genomförande:Vi tog alla olika mat produkter och la ner dem i de 4 olika provrören.Vi tog sen dem och hällde ner vatten i provrören med mat bitarna i.Vi värmde upp dem tills det började koka sedan la vi i stärkelsen i de alla rören.Vi visste redan innan att det skulle bli mörk blått i de alla proverna men det blev bara det i vissa prover,makaronen och sinkan blev mörk blåa.
Resultat:Det var bara 2 prover som blev mörk blåa och det var makaronen och sinkan.
Slutsats:Det blev inte riktigt vad vi ville få det till men det blev ändå bra.

urdjur

Vad lever urdjuren av?
Svar:Urdjuren lever av bakterier (urdjuren äter bakterier).
Hur andas urdjuren?
Svar:Urdjuren andas på samma sätt som vi människor.
Vad mer kan man läsa på nätet om urdjur?
Svar:Man kan t.ex få veta att det finns ungefär 28 500 arter med urdjur.
Vilken film är bäst om du söker på Ciliate på youtube?
Svar:Jag tycker att Free Swimming Ciliates var den bästa filmen.

odla majs

Hypotes:Vi ska odla en majs planta och den ska vara i ett litet plast glas.Vi kommer också ge växten näring och bra mängd med solljus.Den kommer få bra med vatten också.
Material:Vatten,ett plastglas,solljus och koldioxid.
Genomförande:(Emil)Jag tog ett plast glas och gjorde ett håll i den undre delen av glasert,hälde i jord och planterade i fröt en liten bit under jorden.Sen hälde jag i 20ml vanligt vatten.
En vecka senare vattnade jag med lika mycket vatten men den har inte växt än.Jag vattnar 
Genomförande: (Sabbe) Jag tog ett plast glas och gjorde ett håll i den undre delen av glasert sen hälde jag i jord och planterade i ett frö. sedan hälde jag i 60ml närigs vatten.

jod och stärkelse

Jod
Vi människor behöver jod för vår tillväxt och utveckling t.ex.
Man behöver olika mängder jod men det berror på om man är vuxen eller barn. Jod finns bl.a i fisk,ris,ost och mjölk. Algprodukter kan inne hålla stora mängder jod.
Stärkelse
Stärkelse är en kolhydrat som inehåller amylos och amylopektin. Amylos utgör ca 20% av stärkelsen.Stärkelse finns enbart i växter.Växterna använder stärkelsen som ett energiförråd.Stärkelsen kan bilda gel i varmt vatten och den är olöstligt i kallt vatten.När stärkelsen är i varmt vatten blir den gelantiniserad och den brukar man ha i olika såser bröd (vetemjöl) och saftskärm (potatismjöl).

RSS 2.0